ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΕΥΕΞΙΑ

ΥΓΕΙΑ

ΆΣΚΗΣΗ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Vo2 max
Το VO2 max, επίσης γνωστό ως μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου, είναι η μέτρηση της μέγιστης ποσότητας οξυγόνου που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα άτομο κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης. Είναι μια κοινή μέτρηση που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αερόβιας αντοχής ενός αθλητή πριν ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είναι ένα από τα πολλά τεστ που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό της ικανότητας καρδιαγγειακής ικανότητας και της απόδοσης ενός αθλητή.
ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΓΑΛΑΚΤΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η εξέταση γαλακτικού αίματος είναι ένας αξιόπιστος οδηγός για ασφαλή και αποτελεσματική προπόνηση για αθλητές. Βοηθά τον αθλητή να αποφύγει την υπερβολική ή υπερβολική προπόνηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ευεργετικός δείκτης στην επιτυχία, ή αλλιώς, στην αθλητική απόδοση ενός ατόμου.
Το γαλακτικό για έναν αθλητή είναι πηγή καυσίμου. Όσο περισσότερο ένας αθλητής εκπαιδεύεται, τόσο υψηλότερο θα είναι το κατώφλι του γαλακτικού. Επομένως, όσο υψηλότερη είναι η ένταση της προπόνησης, τόσο περισσότερο το σώμα παράγει γαλακτικό αίμα σε υψηλότερες εντάσεις. Αυτή η έναρξη της ταχείας συσσώρευσης γαλακτικού αίματος είναι γνωστή ως αναερόβιο κατώφλι ή γαλακτικό κατώφλι.
ΠΙΕΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση του αίματος στις αρτηρίες σας – τα αγγεία που μεταφέρουν το αίμα σας από την καρδιά σας στον εγκέφαλό σας και στο υπόλοιπο σώμα σας. Χρειάζεστε μια συγκεκριμένη πίεση για να μετακινήσετε το αίμα γύρω από το σώμα σας.
Η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται φυσικά όλη μέρα και νύχτα, και είναι φυσιολογικό να ανεβαίνει ενώ κινείστε. Είναι όταν η συνολική αρτηριακή σας πίεση είναι σταθερά υψηλή, ακόμη και όταν ξεκουράζεστε, πρέπει να κάνετε κάτι γι ‘αυτό.
ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η λιπομέτρηση είναι μια διαδικασία που θα εκτιμήσει και αξιολογήσει (σε ποια κατηγορία ανήκετε πχ υπέρβαρο κα.) τη σύσταση του σώματός σας και των συστατικών που το συνθέτουν, δηλαδή της λιπώδους και της άλιπης μάζας (μυϊκή μάζα, υγρά, οστά).
Επιπλέον, με βάση τη διαθέσιμη τεχνολογία του σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογήσουμε και την κατανομή που έχει το λίπος στο σώμα μας, δηλαδή πόσο λίπος έχουμε στον κορμό, στα χέρια και στα πόδια.
FUNCTIONAL MOVEMENT SCREEN
Το FMS είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό ασυμμετριών που οδηγούν σε λειτουργικές ελλείψεις κίνησης. Το FMS στοχεύει στον εντοπισμό ανισορροπιών στην κινητικότητα και τη σταθερότητα κατά τη διάρκεια επτά βασικών μοτίβων κίνησης.
ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ
Θεωρείται ως το «πρότυπο χρυσού» για τη μέτρηση της μέγιστης αντοχής ή της εκρηκτικής αντοχής σε μη εργαστηριακά περιβάλλοντα, η δοκιμή 1RM μπορεί να διεξαχθεί σε μια μεγάλη ποικιλία πληθυσμών, από παιδιά ηλικίας 6+ ετών, έως μεσήλικες ασθενείς με στεφανιαία καρδιά νόσος.